Jeg har lenge hatt Fridas blogg som min favoritt når det gjelder lchf-mat. Hun kombinerer smaker og kryddere fra hele verden på en framifrå måte som passer både meg og fruen perfekt. I dag hadde vi litt knapt igjen av suppa fra i går, så da ville jeg lage dessert. Og da passet det bra med en reprise på hennes “svarte søndag” som jeg har laget en gang før med stort hell. Men i dag ville jeg gjøre en vri på den for å se om det går an å lage den uten å kjøpe inn ferdig sjokolade. Sjokolade består vel av fett, kakao og sukker, så da tenkte jeg at jeg kunne bruke min boks med fairtrade kakaopulver fra Aware som jeg kjøper på Kiwi oppe i gata. Den inneholder 12g karbohydrat pr 100g og jeg fikk 11 muffins ut av røra så det skulle tilsvare drøye 1g karbo pr kakemuffin.

Jeg brukte:

400 gram smør. (Ja, jeg vet det er vanskelig å få tak i smør akkurat nå, men det

kan også lages hjemme!)

100 gram kakaopulver fra Aware

1 dl sterk kaffe

Skallet av en sitron og saften av en halv.

2 dl sukrin

1 ts vaniljepulver (IKKE vaniljesukker!)

4 egg

Smeltet smør og kakaopulver sammen med kaffe i en kjele på svak varme. Rørte blandingen jevn. Tok kjelen av platen.

Blandet inn sukrin og sammenpiskede egg med en stålvisp.

Helte deigen i 11 store muffinsformer og stekte det hele på rist midt i ovnen ved 175 grader i 30 minutter.

Avkjølte på rist. Spiste med rørte bringebær og pisket krem