Inspirert av denne oppskriften lagde jeg kjøttdeigrullade i går. En oppskrift som kan varieres i det uendelige med forskjellig fyll. Jeg serverte den med samme garnityr som i orginalen til Lavkarbogjortenkelt men fyllet varierte jeg, og neste gang skal jeg lage saus også. Rødvinsaus.

Men i alle fall, fyllet kan varieres i det uendelige, jeg brukte spekeskinke, hakkede oliven med fetaost, frisk timian og basilikum, reven synnøveost samt grønn harissa, en sterk afrikansk krydderblanding jeg kjøpte på ICA.

Du begynner med å blande kjøttdeig med en dl fløte og et egg samt litt salt og pepper.

Bland godt, og kjevle ut på et fuktet bakepapir.

Så har du på fyll etter eget ønske og hva som befinner seg i kjøleskapet.

Så er det bare å lage en rull av hele greia:

Stekes på 175 grader i en time:

Som sagt: Neste gang lager jeg den med rødvinsaus og litt mer fargerike grønnsaker, men det ble knallgodt dette her, så rulladen forandrer jeg nok ikke stort på.

Siste: Her er resultate av rulladen kombinert med denne grønnsaksgratengen. Og så lagde jeg en saus der jeg blanket en sjalottløk og et hvitløkfedd, spedde med 1 dl oksekraft og to dl rødvin iblandet en teskje Johannesbrødkjernemel. Etter en tids koking hadde jeg i en desiliter fløte.